FSSF SUP Ranking #3 Tampere

FSSF:n kolmas SUP Ranking osakilpailu kilpailtiin Kangasalalla Vesaniemen uimarannalla. Sääennuste ei lupaillut liikoja, mutta toteutunut keli sopi kisaamiseen vallan mainiosti.

Sprintti-rata oli rannan läheisyydessä ja sisälsi kolme poijua. Startti oli vedestä lähtölinjan olessa kahden laiturin välissä. Selvisin alkuerästä suoraan finaalin, kuten myös broidini ollen samassa alkuerässä kakkosena.

SUP-lautailun Technical Race kilpailun alkuerät.
Alkuerän maalisuora. Kuva: Merle Nummert.

Finaalissa pitikin laittaa kaikki heti peliin. En saanut parasta mahdollista starttia, mutta sopivan pitkä matka ensimmäiselle poijulle oli pelastukseni.

image
Sprintti finaalin startti. Kuva: Merle Nummert.

Pääsin poijulle ensimmäisenä ja pystyin melomaan kaksi seuraavaa poijua rentoa omaa melontaa.

SUP-lautailija valmistautuu poijukäännökseen.
Sprintti finaalin toinen kääntöpoiju. Kuva: Merle Nummert.

Maalisuoralla en ollut varma kuinka lähellä Tomas oli viimeisen poijun jälkeen. Rupesin kuulemaan Tomaksen laudan keulan kohinan ja tiesin ettei löysäilyyn ollut varaa. Tomaksen laudan nokka vilahtikin jo silmäkulmassani ja lautammekin kolisi hieman yhteen. Pystyin kumminkin säilyttämään ykkössijani maaliin asti, Tomas toinen ja Jussi kolmantena.

SUP-lautailijat kisaavat sateisessa kelissä.
Sprintti finaalin loppumetrit. Kuva: Merle Nummert.

Naisissa Sprinteissä nähtiin hyvää vääntöä Lauran viedessä voiton, Merle kakkosena ja Elle aivan Merlen kannoilla.

Pitkän matkan rata sisälsi kaksi poijua ja muutaman saaren kierron. Miehet kiersivät radan kahdesti, naiset ja juniorit kerran. Miehille matkaa kertyi Tomaksen GPS:sän mukaan hieman alle 12km. Startti oli vedestä kahden laiturin välistä ja suoraan edessä ensimmäinen kääntöpoiju. Päätin jo heti alussa, että olisin kääntöpoijulla ensimmäisenä ja näin teinkin. Poijulta lähdettiin tiputtelemaan sivumyötäiseen kiertämään läheiset saaret. Minulle tuli pieni väärinkäsitys kierrettävästä saaresta ja tiputinkin jonkin verran liikaa myötäiseen. Onneksi huomasin virheeni, kun näin tuomariveneen ylempänä sekä Tomaksen melomassa kohti ylempää saarta. Sen verran kärsin virheestäni, että menetin kärkisijäni Tomakselle kiertäessämme saarta. Ajattelin, että nappaan Tomakselta beesin ja jään kyttäämään hyvää paikkaa iskeä. Sivuvastaisella Tomaksen kurssi tuntui sen verran mutkittelevan, että beesaaminen tuntui erittäin vaikealta joten päädyin melomaan omaa linjaani. Meloimme pitkää vastatuuliosuutta rinnakkain. Käännyin yläpoijulla kumminkin ensimmäisenä myötäiselle, Tomaksen ollessa kumminkin aivan perässä. Kolmantena olleeseen Jussiin olimme saaneet jo pienen kaulan. Tomas nappasi minulta beesin, kunnes meinasin taas kerran eksyä reitiltä. Onneksi huomasin tämän nopeasti ja säilytin kärkisijan. Myötäisellä rauhoitin hieman tahtia tietän Tomaksen olevan beesissäni ja Jussikaan ei ollut heti meitä saavuttamassa. Säästelin voimia toisen kierroksen vastatuuliosuudelle, jossa koittaisin tehdä eroa Tomakseen. Suunnitelma onnistuikin ja yläpoijulla olin saanut tehtyä Tomakseen suhteellisen turvallisen n. 20m eron. Ero pysyi välillämme tämän jälkeen sunnilleen samana maaliin asti, Jussin ylittäessä maaliviivan kolmantena. Kolmen kärki olisi pitkällä matkalla täysin sama kuin Sprinteissä.

SUP-lautailija juhlii voittoaan saavuttuaan maaliin.
Kuva: Merle Nummert.

Kisat oli hyvin järjestetty ja puitteen kunnossa saunoineen ja ruokailuineen palkintojenjaon yhteydessä. Iso kiitos järjestäjille!

Lasse Luodon videokooste kisasta:

Tulokset:

Pojat:
1. Luca Luoto – 1000p

Naiset
1. Laura Pokela – 1000p
2. Elle Laakso – 750p
3. Merle Nummert – 550p

Miehet:
1. Jari Laine – 1000p
2. Tomas Lelovits – 750p
3. Jussi Pekkarinen – 550p
4. Thomas Fagerström – 400p
5. Ville Vihmari – 325p
6. Janne Laine – 250p
7. Jaakko Kallio – 200p
8. Kari Halio – 150p
9. Paavo Kassari – 125p

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *