Locosys GT-31

Locosys GT/BGT-31 GPS asetukset

Locosys GT-31

Tämä on vanha artikkeli jonka ajattelin julkaista uudelleen, minulle tulleiden kyselyjen johdosta.

Suosittelemme hommaamaan laitteeseen muistikortin, koko maksimissaan 2GB. Kaikki mallit eivät toimi, toimiviksi testattu ainakin SanDisk 2GB, Transcend 1GB, Kingston 2GB, PNY 2GB, Apacer 2GB 60X. Kaikki kortit jotka toimivat 2.8VDC(3.3VDC-2.7VDC) jännitteellä pitäisi kumminkin toimia. Lähellekkään kaikissa korteissa ei tätä jännitettä ole kuitenkaan ilmoitettu.

Hommaa kortinlukija jolla kopioit tulokset muistikortilta. Tämä mielestäni huomattavasti helpompi tapa kuin johto ja lukemiseen tarkoitettu ohjelma.

1. Laita muistikortti laitteeseen.

2. Käynnistä laite pitämällä pienempää nappia pohjassa kunnes ledi syttyy. Laite käynnistyy ja menee SAT SIGNAL valikkoon. Laite ilmoittaa CARD FOUND ja tämän jälkeen BAD FORMAT mikäli muistikorttia ei ole laitteessa aikaisemmin formatoitu.

3. Formatoidaan muistikortti. Paina pienempää nappia jolloin pääset ulos SAT SIGNAL valikosta päävalikkoon. Työnnä isommasta napista oikealle jolloin pääset liikkumaan valikossa. Valitse kohta MEMORY CARD ja paina isompaa nappia jolloin pääset valikon sisään.

IMG_2408

Liiku valikossa alaspäin työntämällä isommasta napista alas. Mene kohtaan FORMAT CARD ja paina isompaa nappia. Laite formatoi kortin, formatoinnin onnistumisesta laite ilmoittaa FORMAT SUCCESSFUL tai epäonnistumisesta FORMAT FAILED. Mikäli formatointi epäonnistuu kannattaa kokeilla muutaman kerran uudestaan ja sammuttaa laite välillä. Mikäli tämäkään ei auta ei laite ikävä kyllä tue kyseistä muistikorttia.

4. Muistikortille tallennus. Mene MEMORY CARD valikossa kohtaan LOG SWITCH. Valitse valikosta vaihtoehto ON-FIX. Tämä tarkoittaa, että laite tallentaa dataa muistikortille ainoastaan silloin kun sillä on tarvittava satelliittiyhteys. Mikäli LOG SWITCH on asennossa OFF ei muistikortille tallennu mitään. Asennossa ON talluntuu aina, kun laite on vain päällä.

IMG_2406

5. Minimi nopeus. Mene MEOMORY CARD valikossa kohtaan MIN SPEED ja paina valintanappia. Valitse esim. 1kts. Tämä on nopeus jota pienempiä nopeuksia laite ei tallenna muistikortille. Asettamalla miniminopeuden säästää hieman tilaa muistikortilla.

IMG_2407

6. Tallennus formaatti. Mene MEMORY CARD valikossa kohtaan NMEA ITEMS ja paina valintanappia. Mene kohtaan SBN, työnnä valintanapista sivulle kunnes valinta on kohdassa 1sec ja paina valintanappia. Nyt laite tallentaa träkin muistikortille .SBN muodossa ja tallennus tapahtuu 1sec välein.

IMG_2403

7. Tallennettavan tiedoston koko. Mene MEMORY CARD valikossa kohtaan FILE SIZE. Paina valintanappia ja valitse vaihtoehto CARD SIZE. Nyt laite ei rajoita luotavan tiedoston kokoa vaan tiedosto voi olla yhtä iso kuin kortilla on tilaa. Nyt laite ei pilko sessiota usempaan tiedostoon mikäli ei sammuta laitetta välillä.

IMG_2404
IMG_2409

8. Data logger (laitteen sisään rakennettu muisti). Vaikka käytätkin laitteessa muistikorttia kannattaa laitteen omaa muistia hyödyntää varmuutena. V-käyrä voi käydä huipussaan ennätys-session päätteeksi huomatessaan muistikortin hajonneen ja laitteen oman muistin ollessa poissa käytöstä. Valitse päävalikosta kohta DATA LOGGER ja paina valintanappia.

9. DATA LOGGER,Tallennusväli (INTERVAL). Mene DATA LOGGER valikossa kohtaan INTERVAL ja paina valintanappia. Valitse tallennusväliksi 1SEC.

IMG_2410

10. DATA LOGGER, minimi nopeus (MIN SPEED). Min speed on raja jonka alle olevia nopeuksia laite ei tallenna omaan muistiinsa. Tässä kannattaa tilan säästämiseksi pitää hieman korkeampaa rajaa esim. 5 KTS.

IMG_2411

11. DATA LOGGER, SAVE TO CARD. Tällä toiminolla saat tallennettua DATA LOGGERIN muistin muistikostille. Muistikortille ilmestyy yksi .SBP päätteinen file.

12. SETTINGS. Mene SETTINGS valikkoon, muuta sieltä ainakin seuraavat asetukset.

  • UNIT [NM]
  • TIME FORMAT [24H]
  • DATE FORMAT [DD/MM/YY]
  • USER NAME [oma nimi], tämä tulee päivämäärän ja kellonajan lisäksi .SBN filen nimeen.
  • SPEED AVG TIME [10 SEC]
  • SPEED GENIE [20 KTS], raja missä laite menee ns. Speed modeen ja rupeaa automaattisesti näyttämään näytössä parhaimpia tuloksia. Lisäksi laite antaa äänimerkkejä uusista huipuista.
  • HOLD KEY [KEY LOCK], laitteen näppäimet saa lukkoon pitämällä valintanäppäintä pohjassa. Näppäimet on hyvä aina pitää ajon aikana lukossa.

Tässä myös hieman kattavampi aktiivisen käyttäjän tekemä manuaali (gt31_manual).

Tässä pitäisi olla tärkeimmät, mikäli huomaat virheitä tai parannuksia niin ota yhteyttä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *