Stand Up Paddle boarder with choke stroke grip on paddle.

11.6.2016 FSSF SUP Ranking #2 Helsinki, Lauttasaari.

FSSF:n Ranking kiertueen toinen osakilpailu kilpailtiin Lauttasaaressa. Järjestäjänä toimi Helsinki Surf & SUP. Kilpailu pidettiin Kasinonrannan edustalla olevalla hevesonkenkälahdelle. Olen syntynyt Lauttasaaressa ja junnuna tällä kyseisellä lahdella on tullut treenattua ratamelontaa ja purjelautailun alkeita. Oli erittäin hauska palata kisaamaan kyseiselle lahdelle tällä kertaa SUP:illa. Kilpailupäivänä vallitsi puuskainen maatuuli ja järjestäjä teki mielestäni oikean valinnan sijoittamalla matka- ja Technical Race radat suojaiselle lahdelle. Vesi oli kohtalaisen matala ja kivikkoinen mikä asetti omat haasteensa. Mikäli lahti ei ollut ennestään tuttu kannatti kivet käydä ennakkoon paikantamassa.

Matkakisa oli n. 6km, rata kierrettiin kolme kertaa. Otin minulle paremmin soveltuvan reippaammaan startin ja pääsinkin kärkeen. Pyrin saamaan turvallisen 10-20m kaulan seuraavaan kilpailijaan jotta pystyisin kontrolloimaan vauhtia rennommin. Tomas oli kakkosena ja välimatka pysyi sellaisena etten pystynyt pahemmin missään vaiheessa löysäämään. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä vielä uin poijulla sählätessäni leashin kanssa ja onnistuin saamaan pohkeenkin kramppiin. Kramppi onneksi hellitti nopeasti eikä aikaa tuhlautunut liikaa. Tomas oli viimeisellä suoralla vielä periaatteessa iskuetäisyydellä ja painosti minuakin ottamaan pienen loppu spurtin. Onnistuin ylittämään maaliviivan ensimmäisenä, Tomas kakkonen ja Jussi kolmosena.

SUP-lautailija ja choke stroke ote melasta.
Kuva: Heli Konttinen

Technical Race rata oli lyhyt, mutta se kierrettiin kahteen kertaan. Poiju käännöksiä yhdellä kierroksella tuli muistaakseni seitsemän. Onnistuin pääsemään finaaliin suhteellisen rennolla alkuerä melonnalla. Finaalin starttiin saavuin sen verran myöhään etten saanut kovin hyvää lähtöpaikkaa. Välimatka startista ensimmäiselle poijulle oli lyhyt ja suosi vasenta reunaa.

SUP-lautailun Technical Race startti.
Technical Race finaalin startti. Kuva: Heli Konttinen.

Selviydyin ensimmäisen poijun sumasta ulos kolmantena, Jussi kärjessä ja kakkosena Tomas. Poiju väli oli niin lyhyt, että mahdolliset ohitukset tulisi tapahtumaan lähinnä poiju käännöksissä tai pidemmällä suoralla radan takana joka johti myös maalisuoralle rantaan. Ajattelin meloa suhteellisen rennosti Tomaksen perässä ja kyttäillä mahdollista ohitus mahdollisuutta. Tomas pääsi kuitenkin Jussin ohi muistaakseni jossain käännöksessä. Tämä tarkoitti, että minunkin pitäisi päästä Jussista ohi. Hyvää ohituspaikkaa ei tahtonut tulla enkä tahtonut riskeerata poijutilanteissa liikaa. Päätin yrittää ohi loppusuoralla. Tomaksella oli kohtalaisen hyvä keula ja minä pääsin viimeisen poijun jälkeen Jussin rinnalle.

SUP-lautailijat Technical Race finaalissa.
Technical Race Finaalin viimeinen poiju. Kuva: Heli Konttinen.

Tomaksella oli hieman epätietoisuutta pitikö toisena lähtö poijuna ollut iso kivi kiertää maalin tullessa ja sitä kiertäessään osui hänen evä pinnan alla olleeseen kiveen ja uinniksihan se meni. Jussin kanssa melottiin laudat kylki kyljessä loppusuoraa, kun Jussin evä nappasi kiveen. Oltiin ajauduttu parhaasta linjasta turhan vasemmalle. Jussi tippui laudalta jolloin minulle avautui mahdollisuus napata voitto.

SUP-lautailijoilla kovaa kisailua Technical Race finaalissa.
Technical Race finaalin maalisuora. Kuva: Heli Konttinen.
SUP-lautailija Jari Laine juoksemassa maaliviivalle.
Kuva: Heli Konttinen.

Maaliintulon jälkeen keskustelimme järjestäjän kanssa radasta ja kivistä radalla. Päädyimme kuitenkin jättämään tulokset voimaan ilman mitään uusintoja sillä yleisesti ottaen rata oli ymmärretty oikein ja kiviä oli pitänyt varoa jo matkakissassa ja sprintin alkuerissä. Maaliviiva oli samassa paikassa kaikissa lähdöissä. Ymmärrettävästi kaikilla kisaajilla ei jäänyt välttämättä paras mahdollinen maku suuhun.

Technical Race kilpailussa nuori Luca Luoto kilpaili samoissa lähdöissä miesten kanssa. Olikin hienoa huomata, että Luca pääsi haastamaan miehiä jo ihan kunnolla. Loistavaa Luca!

Lasse Luodon lyhyt videokooste kilpailusta:

Tulokset:

Miehet:

  1. Jari Laine
  2. Tomas Lelovits
  3. Jussi Pekkarinen

Naiset:

  1. Laura Pokela
  2. Merle Nummert

Pojat alle 16v:

  1. Luca Luoto

Tytöt alle 16v:

  1. Tytöissä oli kaksi osallistujaa joiden nimet minulta meni ikävä kyllä ohi.
Miesten SUP-kilpailun voittaja Jari Laine.
Kuva: Heli Konttinen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *