5.6.2016 SFFS SUP Ranking #1 Sieravuori

Kauden 2016 ensimmäinen SUP Ranking osakilpailu kilpailtiin Euran Sieravuoressa. Sääennusteita ei tullut kovin tarkasti seurattua ja kova pohjoistuuli vähän yllättikin saapuessamme rantaan. Veljeni NSP Surf Race lauta olisi kannattanut ehdottomasti ottaa hänelle mukaan sillä oli selvää, että kaikki tulisivat uimaan kisan aikana. Jälkeenpäin mietittynä Lake olisi varmaan kyseisellä laudalla löytänyt itsensä pallilta.

Sieravuoren tuulinen hiekkaranta.
The windy beach of Sieravuori
Tuuli nousi vielä huomattavasti kuvan ottamisen jälkeen.

Kippari kokouksessa keskusteltiin kelistä ja radoista. Järjestäjä viisaasti päätti siirtää pitkän matkan radankin rannan läheisyyteen lyhyeksi vastatuuli/myötätuuli radaksi joka kierrettäisiin kaksi kertaa.

Kävin testaamassa olosuhteita lahdella ja heti oli selvää, että olen kusessa 24″ leveällä laudallani. Tuuli ja aallot ei sinänsä ongelma, mutta lahdelle muodostui erittäin ikävä ja terävä ristiaallokko.

Matkakisa menikin osaltani lähinnä uidessa ja hakien tasapainoa. En päässyt oikein kunnolla melomaan ollenkaan mikä jäi jälkeenpäin vähän harmittamaan. Myötätuulilla  pääsi aaltoja ihan mukavasti laskemaan, vaikka terävä ristiaallokko töni nokkaa välillä puolelta toiselle ja kurssia oli vaikea pitää. Rasitus kisan jälkeen tuntuikin lähinnä reisissä.

Jari Laine tekemässä käännöstä SUP-laudalla tuulisessa kelissä.
Kuva: Antti Peltola
Jari Laine SUP-lautailun Technical Racen lähdössä päin aaltoja.
Kuva: Antti Peltola

Onneksi muillakin oli vastaavanlaisia ongelmia ja olin maalissa neljäntenä. Vlad ja Tomas olivat matkakisassa melkoisen ylivoimaisia Valdin ollessa ykkönen ja Tomas kakkonen. Radasta suoriutui loistavasti myös tälle kaudelle uutena kisaajana mukaan tullut Thomas Fagerström ollen kolmas.

Sprintteihin taktikoimme veljeni kanssa hieman ja lainasin häneltä viime kauden 25,5″ leveää lautaani ja veljeni uhrautui kisaamaan 24″ leveällä laudallani. Veljeni selvisikin kapealla laudallani radan läpi yllättävän hyvin. Uin myös sprinteissä, mutta niin uivat muutkin. Viimeisen poijun jälkeen olin viidentenä, mutta onnistuin loppu sprintissä puristamaan itseni kolmanneksi. Tomas hoiti näyttävästi sprintin 28″ leveällä laudallaan ja nappasi helpon oloisesti voiton. Olosuhteista kertoo paljon se, että Jaakko sijoittui sprinteissä toiseksi lainaamallaan todella leveällä Jooga laudalla 🙂 Uiminen ei ole koskaan kovin nopea vaihtoehto.

SUP-lautailija kaatuu aallokossa.
Allekirjoittanut tutustumassa lähemmin Sieravuoren kaislikkoon. Kuvat: Antti Peltola.
SUP-lautailijoilla tiukkaa kilpailua maalisuoralla.
Loppurutistus Vladin kanssa maaliviivalle. Tämä kostautui Vladille reisilihaksen repeämänä. Kuva: Antti Peltola.

Sprintin toinen sija nosti minut kokonaistuloksissa kolmanneksi mihin olin olosuhteet huomioiden tyytyväinen.

Miesten kolme parasta SUP-lautailijaa. Tomas Lelovits, Vlad Saveliev ja Jari Laine.
Kuva: Lasse Luoto

Naiset pärjäsivät olosuhteissa hyvin. Näytti jopa sprinteissä olevan paremmin sinut olosuhteiden kanssa kuin miehet. Ilahduttavaa oli nähdä nuori Elle Laakso naisten sarjassa haastamassa ja sijoittuikin kokonaistuloksissa hienosti toiseksi. Onnittelut!

Lasse Luodon videokooste kisoista:

Tulokset:

Miehet

1. Tomas Lelovits, matka:750/sprint:1000 yhteensä:1750

2. Vlad Saveliev, matka:1000/sprint:400 yhteensä:1400

3. Jari Laine, matka:400/sprint:550 yhteensä:950

4. Jaakko Kallio, matka:98/sprint:750 yhteensä:848

5. Thomas Fagerström, matka:550/sprint:200 yhteensä:750

6. Ville Vihmari, matka:325/sprint:325 yhteensä:650

7. Janne Laine, matka:98/sprint:250 yhteensä:348

8. Kari Halio, matka:98/sprint:150 yhteensä:248

9. Jussi Pekkarinen, matka:98/sprint:125 yhteensä:223

10. Marko Sander, matka:98/sprint:98 yhteensä:196

10. Jyri Reinikka, matka:98/sprint:98 yhteensä:196

Naiset

1. Laura Pokela, matka:1000/sprint:1000 yhteensä:2000

2. Elle Laakso, matka:750/sprint:550 yhteensä:1300

3. Merle Nummert, matka:550/sprint:750 yhteensä:1300

4. Jenna Laakso, matka:325/sprint:400 yhteensä:725

Avoin luokka

1. Tiina Kassari, matka:1000

2. Paavo Kassari, matka:750

Tytöt, alle 12 v

1. Vanilja Bisi, matka:1000

2. Aliyah Bisi, matka:750

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *