Rautio Sports SUP Endurance Tour Yyteri, Pori 15.7.2017

Rautio Sports SUP Endurance Tourin toinen osakilpailu järjestettiin 15.7 Yyterissä. Yyteri tarjoaa helposti maailmanluokan olosuhteet SUP-kilpailuille. Viime kaudella Yyterissä ei SUP kilpailuja järjestetty ja siksi odotin innolla kyseistä kilpailua. Keli oli aurinkoinen ja kevyt tuulinen.

Kilpasarja meloi haastavan reilun 21km ja retkisarja hieman lyhyemmän n. 10km lenkin.

SUP-lautailun matkakisan reitti.
Kilpasarjan reitti gps-träkkinä.

Matkaan lähdettiin vanhaan tapaan yhteislähtönä rannalta.

SUP-melojat ja SUP-laudat Yyterin hiekkarannalla.
Lähtölinja. Kuva:Rautio Sports SUP Endurance Tour.

Otin kohtalaisen rennon startin ja pääsin hyvin keulille kääntämään sivumyötäiseen kohti munakaria tuulenmittauskiveltä. Rannan läheisyydessä oli suhteellisen tasaista, mutta päästyämme hieman ulommas alkoi maininki kasvamaan. Suurempia maininkeja ei päässyt pahemmin hyödyntämään sillä ne rullasivat kohti rantaa. Pienemmät tuuliaallot taas olivat paremmassa linjassa reittimme kanssa kohti munakarin kärkeä.

Munakarin kärjestä suuntasimme kohti pientä saarta. Tällä pätkällä pääsi paremmin hyödyntämään myös suurempia aaltoja. Tärkeää oli pitää vauhtia ja kurssia ylempänä pienemmillä tuuliaaloilla ja välillä napata isompi maininki ja antaa kurssin laskea alemmas.

Kiertäessämme saaren käänsimme sivuvastaiseen ja hieman tasaisempaan veteen. Tässä vaiheessa olin saanut jo kasvatettua turvallisen tuntuisen keulan. Matka jatkui saarten suojassa ja tiesin, että tässä vaiheessa oli hyvä säästellä voimia tulossa oleviin haastavampiin olosuhteisiin.

Suojan jälkeen käänsimme viimeisen saaren jälkeen kiertämään saaret avomeren puolelta palaten yyterinlahdelle ja maaliin. Avomeren puolella oli iso vanha maininki ja pientä tuuliaaltoa. Saarien karjissä nousi maininki kohtalaisen isoksikin ja sekavaksi. Tässä vaiheessa jalkani tuntuivat suhteellisen tuoreilta mikä auttoikin sekavammassa kelissä tasapainoilussa. Tämä oli ehkä reitin haastavin pätkä, koska maininkia ei päässyt hyödyntämään vaan lähinnä horjutti ja työnsi kurssia liian alas kohti saaria.

Päästyäni viimeisen saaren kärjestä suuntaamaan kohti yyterinlahtea ja maalia olin aika väsynyt. Nyt kumminkin reitti osui paremmin linjaan mainingin kanssa ja pienempiä tuuliaaltoja ja isompaa maininkia pääsi hyvin hyödyntämään. Heti saaren kärjen jälkeen sain linkitettyä muutaman pitkän aallon ja melontani tuntui erittäin vaivattomalta. Innostuin kelistä vähän liikaakin ja pulahdin mikä toisaalta kilpailun loppusuoralla tuntui ainoastaan virkistävältä.

Parhaita hetkiä minulle koko kilpailussa oli kumminkin maaliviivan ylittämisen jälkeen nähdä voittoani täysin rinnoin juhliva tyttäreni 🙂

SUP-meloja pitää lasta sylissään.
Kuva: Rautio Sports Endurance Tour.

Tapahtuma jatkui saunalla, ruualla, juomalla ja yhdessäololla. Illan kruunasi erittäin tasokas bändi. Bassossa monille tuttu Jesse King joka toi mukanaan myös janoisille Fat Lizard olutta.

Erittäin onnistunut SUP tapahtuma jälleen. Itse en tällä kertaa ikävä kyllä kerennyt jäämään viettämään iltaa.

Tulevat Rautio Sports SUP Endurance Tour osakilpailut:

5.8.2017 Lahti SUP Festival
2.9.2017 Tour de Lauttasaari

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *