Finnish SUP Ranking #3, 17.6.2017 Melsten, Espoo.

Lauantaina 17.6 kisattiin Espoossa Ranking kiertueen kolmas osakilpailu. Poikkeuksellisen kisasta teki rankingin osalta se, että kilpailu sisälsi ainoastaan matkakisan. Tämän takia oli matkan mittaa venytetty 19km pitkäksi.

Edellisen viikonlopun Kalajoen 21km pitkän matkakisan jälkeen olisi minulle nyt kyllä riittänyt lyhyempikin matka 🙂

Sää kisapäivänä oli kevyt tuulinen ja lämmin. Lähtöpaikkana toimi Melstenin ranta. Lasse oli valinnut reitiksi alkuperäisen lauttasaaren ympäripurjehduksen reitin. Alkuperäinen lautasaaren ympäripurjehdus siis lähti Melstenistä, kiertäen lauttasaaren ja palaten takaisin Melsteeniin. Käytössä oli kaksi venettä joista toinen ajoi suurimman osan matkaa keulilla ja toinen piti häntää.

SUP-melonta kilpailun järjestäjillä hyvä fiilis kumiveneessä.
Lasse ja Luka kipparoi keulilla ajavaa kumivenettä. Kuva: Janne Laine

Näillä pidemmillä matkoilla keulilla ajava vene aika ehdoton mikäli reitti ei ole älyttömän selkeä. Pitkillä matkoilla voi sattua ja tapahtua joten hännillä ajavakin vene tarpeen joka voi tarpeen mukaan avustaa ongelmissa olevia melojia.

SUP-melojat valmistautuvat kilpailun lähtöön hiekkarannalla.
Kuva: Janne Laine

Matkaan lähdettiin beach startilla. Otin rennon lähdön, mutta pääsin kumminkin lähdöstä keulille. Olin ymmärtänyt heti ensimmäisen käännöksen väärin ja vedin aika pitkäksi ennen kuin hoksasin kärjessä ajavan kumiveneen joka oli lähtenyt peräämme ja ohi ajamaan keulilla. Tumppi sai tässä vaiheessa pienen keulan. Melontani tuntui ihan hyvältä ja sain eron ajettua aika hyvin kiinni lähestyessämme lauttasaarta. Jostain syystä en taaskaan tässä tilanteessa toiminut niin kuin olin suunnitellut eli rutistanut väkisin eroa kokonaan kiinni ja beesiin huilaamaan.

SUP-melojat merellä, taustalla purjeveneitä.
Lauttasaaren länsipuolella oli kohtalaisen tasaista. Eri suuntiin meneviä pieniä möykkyjä oli kyllä jatkuvasti. Tumpilla jo turvallisen oloinen kaula. Kuva: Janne Laine.

Lauttasaaren eteläkärkeä lähestyessämme alkoi merenkäyti mennä haastavammaksi. Lähinnä vilkkaasta veneliikenteestä johtuen. Minulla alkoi olla pieniä tasapaino-ongelmia ja huomasin, että Tumppi alkoi tasaisesti kasvattamaan eroa. Kääntyessämme välylämerkillä lauttasaaren itäpuolelle alkoi epämääräinen ristiaallokko. Jalkani meni tässä vaiheessa jumiin ehkä vähän turhasta kaatumisen jännittämisestä? Pian tämän jälkeen alkoivat ikävät pohjekrampit ja joudun hetken istualtaan venyttämään pohkeita. Todennäköisesti vielä turhan vähän tunteja alla kapeammalla 14’x23″ Starboard Allstarilla. Pohkeet tuntuvan aiheuttavan minulle ongelmia näillä pidemmillä matkoilla. Pitäisköhän tehdä asialle jotain 🙂

SUP-meloja sillan alla.
Kuva: Janne Laine.

Pahimmista krampeista selvittyäni ja lauttasaaren sillan jälkeen meren ollessa tasaisempaa alkoi meno taas maistua.

SUP-meloja pienessä aallokossa.
Kaskisaaren sillan alla pienissä ohi ajaneen veneen alloissa. Kuva: Janne Laine.

Tumppi tässä vaiheessa karannut kyllä horisonttiin. Tasaisemmassa vedessä ja moottorisillan alituksen jälkeisessä kevyeellä vastatuuliosuudella sain kurottua eroa hieman pienemmäksi. Tumpilla kumminkin turvallinen ero maaliin saapuessamme.

SUP-meloja juhlii voittoaan ylittäessään maaliviivaa.
Tumppi voittajana maaliin. Kuva: Janne Laine.
Väsynyt SUP-meloja ylittämässä maaliviivaa.
Viimeinen puhallus ennen maaliviivan ylitystä 🙂 Kuva: Janne Laine

Onnittelut voittajille ja suuri kiitos taas järjestäjille!

Tulokset:

Naiset
1. Elle Laakso 03:05:30
2. Tiina Kassari 03:08:25

Miehet:
1. Thomas Fagerström 02:08:40
2. Jari Laine 02:11:10
3. Jaakko Kallio 02:33:14
4. Marko Sander 02:38:21
5. Paavo Kassari 03:03:58

SUP-melojat kilpailun jälkeen Mellstenin rannalla.
Kuva: Janne Laine.

Laken (Janne Laineen) kuvagalleria kisoista.

Tapansa mukaan Lasse Luoto koosti taas lyhyen videon kilpailusta:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *