Paddle board racers getting ready for start. Lauttasaaren ympäri purjehdus.

Tour de Laru, Lauttasaaren ympäripurjehdus.

4.9 järjestettiin jälleen kerran legendaarinen lauttasaaren ympäripurjehdus HSK:n rannassa johon on sen uudelleen herättämisen jälkeen otettu mukaan myös SUP-laudat. Luokat ovat avoimia joten nihin saa osallistua millä tahansa purje- tai SUP-laudalla.

Keli oli hyvä purjeelle ja SUP:ille n. 5m/s SE tuulta ja puolipilvistä.

Osallistujia paikalle oli saapunut ilahduttavasti reilu 60kpl. Suunnilleen puolet SUP:illa ja puolet purjelaudalla. Tapahtumassa näki monta uutta kasvoa mikä vahvisti ajatuksiani siitä, että tämän kaltaisia kilpailuja pitäisi olla Suomessa enemmän pelkkien ranking kilpailujen sijaan. Näin voisimme saada lisää uusia kilpailijoita myös ranking kisoihin. Tästä enemmän ehkä myöhemmin.

Kilpailuun lähdettiin yhteislähdöllä HSK:n edustalla. Saarta lähdettiin kiertämään eteläkärjen kautta. Melkin ja ulkohatun välissä oli yksi poiju joka tulisi kiertää muuten saari kierrettäisiin rantoja myöten. Lähdin kilpailuun 12’6″ laudalla tietäen, että moni osallistuu tapahtumaan hieman nopeammalla 14″ laudalla. SUP:eille haastavin osuus oli heti lähtösuoralla vallitseva sivutuuli ja hieman sekava aallokko. Pääsin kääntöpoijjulle ensimmäisenä, vaikka sivuaallokossa minulla olikin melkoisia vaikeuksia.

SUP-lautailijat kiertävät poijua.
Radan ensimmäinen ja ainoa kääntöpoiju. Kuva: Lasse Luoto.

Kääntöpojulta pääsimme laskemaan mukavaa myötäaallokkoa. Sain hyvin pieniä aaltoja ja mielestäni kasvatin hieman johtoani. Ohjailin lautaani kantilla säilyttääkseni paremman linjan, horjahdin ja uin. Tästä hieman ehkä hätääntyneenä uin kohta uudelleen. Tässä vaiheessa Tomas ja Joel olivat päässeet jo rinnalleni ja menivätkin pikku hiljaa ohi.

Saaren eteläpuolella tasaisemmassa vedessä huomasin pikku hiljaa saavuttavani kärkikaksikkoa. Joel oli napannut Tomaksen beesin. Noin kilometri ennen maalia Joel yritti Tomaksesta ohi. Tomaksella riitti kumminkin paukkuja ja pystyi pitämään Joelin takanaan. Saavutin kärkikaksikko maaliviivalle asti, eroa tällöin ollen enään n. 15 metriä. Melontani sujui mielestäni ihan hyvin lukuunottamatta muutamaa pulahdusta joissa menetin ikävästi aikaa.

SUP-lautailija meloo vastatuuleen.
Vastatuuliosuudella. Kuva: Lasse Luoto.

Lauttasaaren ympäripurjehdus on toiminut rentona kilpailukauden päättävänä tapahtumana niin kuin se teki nytkin. Erittäin ilahduttavaa oli ensimmäiseen SUP kilpailuunsa osallistunut Joel Mikkonen joka nappasi heti toisen sijan miehissä. Sekä Maria Mikkonen kakkosena naisissa. Toivottavasti heidät tavataan ensi kauden kilpailuissa niin kuin oli puhetta 😉

Purjelaudoissa todistettiin jälleen Blinnikoiden ylivoimaa. Miehissä isä näytti pojille kokemuksen merkityksen ja naisissa Aleksandra nappasi voiton.

Tulokset:

Naiset avoin luokka
1. Laura Pokela klo aika 13.12
2.Maria Mikkonen 13.15
3.Merle Nummert 13.22
4. Eeva Hartio 13.38
5. Kiira Vuorela 13.40
6. Maria Lenox 13.47
7. Katja Kanerva 13.54
8. Emmi Lonka 13.55
9. Anu Huurinainen 14.31

Senior Naiset

1. Marja Salokangas 13.30

Miehet avoin luokka.

1. Tomas Lelovits klo aika 12.58
2. Joel Mikkonen 12.58
3. Jari Laine 12.58
4. Antti Peltola 13.01
5. Jaakko Kallio 13.01
6.Thomas Fagerström 13.02
7. Janne Laine 13.04
8. Jyri Reinikka 13.09
9. Pekka Tirkkonen 13.10
10. Marko Sander 13.11
11. Jon Törnwall 13.12
12. Jarmo Rantala 13.13
13. Janne Niini 13.15
14. Alpo Tani 13.31
15.Pasi Ruohtula 13.48
16. Erno Kovanen 13.50
17.Jan Ternka 13.53
18. Cristian Slhvlteia 13.54

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *