Lauttasaaren ympäripurjehdus SUP-laudalla

Lauttasaaren ympäripurjehdus järjestetään pitkän tauon jälkeen 7.9. Kilpailun sivut SPLL:n sivuilla ja Facebookissa. Nyt siis uutena luokkana mukana myös SUP:it. Sen verran rupesi harmittamaan etten itse pääse osaliistumaan killpailuun, että kävin melomassa kisareitin vielä kerran läpi. Lautana minulla oli ilmatäytteinen Red Paddle Co:n 14’0 Elite.

Lauttasaaren ympäripurjehdus SUP-reitti
Lauttasaaren ympäripurjehduksen SUP-reitti.

Keli oli hyvä tuulta 3-5m/s NNW ja lämpöä n. 17c ja auringonpaistetta. Reitillä tuli myös vastaan muutama raceboardi.

Speeds
Nopeudet, aika ja kuljettu matka.

Reitillä mittaa aika tarkalleen 10km. Mulla reitin melomiseen meni 1h 28min. Vauhti oli melontakunnolleni reipasta matkavauhtia. Melontakuntoni ei ole missään nimessä hyvä 🙂 Haastavimmat paikat melojille on varmasti lähtöalue ja ulkohatun ympäristö. Riippuen tuulen suunnasta näihin paikkoihin tulee aalokkoa ja veneliikenteen ansiosta monesti melkoinen ristiaallokko. Toivottavasti kisoihin saadan paljon osallistujia purjelauta- ja SUP-luokkaan. Lähdöt pitää tulla kyllä rantaan katsomaan.