Vantaanjoki 24.4.2016 / Vantaanjoki Maratoni

Vantaanjoki maratoni on järjestetty ainakin vuodesta 2014 lähtien. Tarkoituksena itselläni on osallistua Vantaanjoki maratonille 7.5. Kävin tutustumassa haastavimpiin paikkoihin Vantaankosken ja Haltialan tilan välillä. Pohjapadot tuli kierrettyä maitse, kun en ollut ihan varma mistä kohtaa niistä olisi parhaiten päässyt läpi. Ilmeisesti kummatkin pohjapadot tulisi laskea oikealta.

Ollessani yksin liikkeellä tuli jonkin verran tuli melottua polvillaan. Yksi kivikin pääsi nappaamaan sen verran napakasti evään kiinni, että meni uimiseksi. Kosket ovat todella kivisiä ja kiviä vaikea sameasta vedestä nähdä. Kovalla laudalla ei kannata lähteä ja eväkin kannattaa olla mallia joustava. Kivien takia jätän suosiolla hiilikuitumelankin kotiin.

Koskiosuudet on hyvin laskettavissa SUP:illa. Polvillaan meloessa varmasti välttyy uimiseltakin, vaikka evä kiven paremmin löytäisikin.

Alle hieman pitkäksi jäänyt GoPro pätkä.

2 comments

  1. Tattis 🙂
    Oli niin keskellä jokea, että pakkohan se oli noukkia talteen. Ikävän paljon oli kyllä muutakin roskaa joen penkoilla. Roskat tietenkin näkyi vielä erityisen hyvin, kun ei ollut puskissa vielä lehtiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *