Surfers / Swimmers ear.

Tätä osasi odottaa, kun on koko pienen ikänsä puljannut vedessä erilaisten harrastusten merkeissä. Useimmiten varsinkin purjelautailun astuttua kuvaan vesi on ollut myös kylmää. Surffarin/uimarinkorvan kehittyminen vaatii yleensä 10-15 vuotta aktiivista altistumista varsinkin kylmälle vedelle.

Eli allekirjoittaneella havaittu vajaa vuosi sitten kummassakin korvassa ns. surffarinkorva. Vielä ei jouduta toimenpiteisiin, mutta kehitystä seurataan ja jossain vaiheessa kummatkin korvat varmaan leikataan. Leikkaus on helpompi, kun korvakäytävässä on vielä tilaa.

SurfersEarFig1-Cropped-199x190Surffarinkorva tarkoittaa korvakäytävän muodostavien luiden kasvua. Sanotaan, että tämä on ihmiskehon oma suojautumiskeino kylmää vettä vastaan. Mikäli harrastat aktiivisesti vesiurheilua missä korvaasi menee vettä ja korviisi ei ole kukaan vähään aikaan katsonut kannaatta käydä näyttämässä korvia jossain. Yksi hyvä merkki alakavasta surffarinkorvasta on se, että vesi rupeaa jäämään herkemmin korvaan jumiin. Monesti vettä ei saakkaan pois korvasta kuin kierittämällä nenäliinasta ohut “puikko” ja työntämällä se korvaan. Puikon kärjen osuessa veteen hajoaa pintajännitys ja vesi valuu ulos / imeyty nenäliinaan. Surffarinkorva saatta jo aikaisessa vaiheessa vaikuttaa kuulonkin mikäli korvasi ovat vaikkuuntuvaa tyyppiä, Kuulossa ei kumminkaan normaalisti huomaa mitään ennen kuin siinä vaiheessa, kun korvakäytävä on kasvanut kokonaan umpeen. Monesti myös erilaiset korvainfektiot yleistyvät korvakäytävan ahtauduttua.

Oma korvalääkärini oli sitä mieltä, että mikäli surffarinkorvan kehitys on lähtenyt käyntiin ei sen nopeuteen juurikaan vaikuta se kuinka paljon altistat korvaasi kylmälle vedelle jatkossa.

Surffarinkorvan ennaltaehkäisyyn suositellaan korvatulppia. Markkinoilla onkin monia vesiurheiluun suunniteltuja korvatulppia. Itse joudun varmaan ensi kaudeksi jotkut korvatulpat hommaamaan välttyäkseni korvainfektioilta ja totutellakseni tulppiin. Leikkaukseen haluan mennä elämäni aikana kumminkin vain kerran. Itse päädyn todennäköisesti hengittäviin tulppiin joista myös kuulee läpi. En todellakaan halua olla vesillä kuurona. Minua häiritsee jopa neopreenihupun vaimentava vaikutus.

Tässä yksi esimerkki hengittävistä tulpista: ventedplugss