MauiSails Loco 5.6m2 2013, ensimmäiset fiilikset.

2013 Loco Hanko

Tässä Vesan kommentit purjeesta ensimmäisen session jälkeen:

”Loco 5.6 2013 -purjeen rikausohjemitat pitivät kutinsa. Purje näytti ja tuntui jo rannassa kokeiltuna kimmosalta ja kevyeltä, eikä purjeessa pistänyt silmään mikään. Purje oli takaliikistä sopivan kireä eikä topissakaan ollut turhan paljon löysää. Myös muodot näyttivät suht täydelliseltä ja masto (ms 430 100%) sopi hyvin.

Vesillä purje toimi hyvin. Vetopiste oli selkeä ja purje nosti nopeasti plaaniin. Luulin, että aikaisin plaanaavat purjeet olisivat bullshittiä, mutta tämä purje todisti luulot vääriksi 🙂 Purje myös liukui reikien läpi nätisti.

Sama hyvä jousipyssymäisyys on säilinyt verrattuna 2011 Loco 6.0:n, minkä huomaa erityiseti freestyle-hypyissä. Jouskariominaisuus antaa pienen lisäpotkun ollieen ja temput helpottuvat. Purjeessa käytetyt kevyet materiaalit helpottavat nekin käsittelyä.

Purje on tehty erittäin kevyeksi, minkä takia erityisesti yläpaneelien monofilmien kanssa pitää olla tarkkana. Purjetta on vahvistutetu keski- ja alapaneeleista 2011 jälkeen.

Huikee rätti… Jos empii kutosen ja 5.6:n välillä, kannattaa hommata 5.6. Takaliikin todellinen rikaus on mulla noin 10cm lyhyempi (6.0:ssa 188-186cm, 5.6:ssa 178cm) eikä plaanikynnyksessä ole merkittävää eroa. Ilmeisesti fine tuning on viety pidemmälle pienemmissä freestyle-purjeissa”.

MauiSails Loco 2013
MauiSails Loco 2013